Oud Hollandse spelletjes

Blikgooien

Stapel een aantal lege blikken tot een toren. Nu is het de kunst ze allemaal om te gooien. Wie er het meest omgooit heeft gewonnen.

Flessenvoetbal

Vul lege plastic flessen met water. Ga op een redelijke afstand bij elkaar vandaan staan en probeer nu omstebeurt met een bal de fles bij elkaar om te schieten. Is het gelukt, dan moet eerst de bal pakken voordat je de fles omhoog mag zetten

Hinkelen

Teken met een stoepkrijt tien vakken op de grond. Gooi met een steentje op één van de nummers. Ga dan het parcours hinkelen. Maar sla daarbij het vak met het steentje over. Op de terugweg pak je het steentje weer op en is de volgende aan de beurt.

Koekhappen

Leuk om te spelen én lekker! Hang plakken ontbijtkoek aan een touwtje op neushoogte. Doe een blinddoek om en happen maar!

Spijkerpoepen

Hang een spijker aan een touwtje achter je billen. Krijg jij de spijker als eerste in de fles zonder dat je je handen gebruikt?

Touwtje springen

Aan een lantaarnpaal in de straat of gewoon met z’n tweeën draaien. Terwijl je springt moet je een liedje zingen. Vraag maar aan volwassenen of zij de touwtje spring liedjes nog kennen.

Zaklopen

Zet een parcours uit van zo’n 50 meter lang. Ga in teams tegen elkaar strijden. Spring zo snel als je kan in een grote (jute) zak naar de finish.

Linq Media is de hele dag aanwezig en brengt live verslag uit via radio en tv.